• Situering Landgoed Den Schooten Winterswijk

Situering

Het landgoed Den Schooten is een oud familiebezit, dat de afgelopen 160 jaar  via vererving is overgegaan in handen van de huidige eigenaren. Het landgoed wordt behouden voor de toekomstige generaties;  rentmeesterschap "pur sang" en met een lange termijn visie.

Door een focus op continuïteit en behoud van de natuur- en landschappelijke waarden heeft Den Schooten zich ontwikkeld tot een  prachtige eenheid, gelegen ten zuiden van de stad Winterswijk. Het ligt ongeveer 2 kilometer ten zuiden van het centrum van Winterswijk, in de lengte langs de zuidkant van de beek de Boven Slinge. Daarbij maakt de oever van de beek deel uit van het landgoed. Voor een exacte ligging wordt verwezen naar de route, klik hier.

Ongeveer de helft van het landgoed ligt in buurtschap het Woold en de andere helft in het buurtschap Brinkheurne. De structuur: de oppervlakte beslaat 40 ha, waarvan 2/3 cultuurgrond, en 1/3 bosjes, landschappelijke elementen en natuurgebied.  Tezamen vormt dit het z.g. coulisselandschap met als centraalpunt de eeuwenoude boerderij Schot Schepers.

 

Kaart Landgoed Den Schooten Winterswijk